ПИН ТВ :: Меѓународна музичка конференција

ПИН ТВ – 24 hour NO party people!

 

ПИН ТВ е целодневна програма, спакувана во телевизиски формат со времетраење од 13 ЧАСА, која ќе биде ексклузивно емитувана на 13-ти ДЕКЕМВРИ (недела), под наслов “24 hour NO party people“, на МРТ 3, како и ФејсбукЈутуб каналите на Таксират Фестивал и единствената музичка конференција ПИН.

Нејзиниот карактер е динамичен, а нејзината цел е на уникатен и наш начин да ги документира сите случувања од светот на креативната индустрија во изминатиот период.

Целата програма ќе биде бесплатна за гледање, споделување и уживање во искуството на стотици музички професионалци, пријатели и соработници од 40 различни држави.

—————————

Дознајте што ПАПАТА бара во рајдер за бекстејџ, кои се омилени бендови на ХЕЛСИНКИ од LA CASA DE PAPEL, дали ќе го биде EXIT FESTIVALPOHODA или GLASTONBURY, дали е потребно музичко ЕКСПОРТ биро кај нас, како да се заработи од ТИК ТОК, колкави хонорари се вртат во светот на музиката

Но, не е само тоа, Таксират екипата, тивко и дисциплинирано изработи точно 20 КОНЦЕРТИ! Ќе имате можност екслузивно да ги гледате на 13-ти на ПИН ТВ, но и цел останат декември – месец традиционално резервиран за Таксират Фестивал.

СУПЕРХИКС, БЕРНЕЈС ПРОПАГАНДА, КИРИЛ ЏАЈКОВСКИ, ЉУБОЈНА, ЏАМБО АГУШЕВ, победниците на Лузер Фест – CUT YOUR NIPPLE, АНТОНИЕ ВЕСКОВСКИ, ФАНКИ ФРЕШ, ПЕРИЈА, ЈОН АЈДИ, ТОКА ШИТЕТ, ќе ви ја доловат убавината на Скопје, кое ќе биде и домаќин на изведувачи од Уганда, Канада, Словачка, Грција, Чешка, Франција, Белорусија, како и три бенда од земјата фокус на овогодинашниот ПИН ТВ – Германија.

Гледајте ПИН ТВ на Таксират #22 – вашиот традиционален филтер на чист воздух.

 

 

**Програмата на ПИН музичката конференција е поддржана од Делегацијата на Европската Унија**